maandag 5 oktober 2015

De eerste echt lekkere plantaardige eiwitshake

PUR YA! Plantaardige Eiwitshake

Al eerder heb ik jullie deelgenoot gemaakt van mijn soms wanhopige proteïne-zoektocht. Sowieso is het natuurlijk belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen, maar sinds ik met Personal Body Plan bezig ben, is het nog meer 'een must' geworden. Met een volwaardig plantaardig dieet hoeft het geen enkel probleem te zijn om genoeg eiwitten te consumeren. Het voedingscentrum spreekt van 0,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht (voor vega(n)s mag dit wel iets meer zijn). Maar met het sporten dat ik nu doe i.c.m. de wens om ook lichaamsvet te verliezen en spieren op te bouwen is er meer nodig. De bedoeling is dat ik dagelijks zo rond de 130 gram eiwit binnen krijg...en dat is best veel! 

Overgeleverd
In overleg met mijn coach ben ik daarom plantaardige eiwitshakes gaan toevoegen aan mijn voeding. Waar de niet-vegan sporter aan een van de vele - fantastisch klinkende- smaken whey (restproduct wat overblijft na de productie van kaas) gaat, ben je als planteneter 'overgeleverd' aan een beperkt aantal merken en smaken. En deze smaken (of smaakloze) poeders gingen me toch wat tegen staan. Niet omdat het zo vreselijk vies was, maar een paar keer per dag dezelfde shake...pffff (en ja, ik heb verschillende combi's geprobeerd). Daarnaast was ik niet erg gecharmeerd van de wat zanderige substantie. Het bleef een ding...want waar haal ik in vredesnaam 130 gram per dag vandaan?

De wanhoop nabij 
De 'wanhoop nabij' en een minder aantrekkelijk uitzicht op nog meer soja en bonen, bezocht ik afgelopen zondag de Veggie-Fair in Doorn. En daar liep ik tegen een, voor mij, onbekend merk aan: PUR YA! Het merk noemt zich de Europese specialist in vegan en raw eiwitten, superfoods en kiemen. PUR YA! richt zich op de ontwikkeling en productie van hoge kwaliteit veganistische eiwitten en verschillende biologische producten voor atleten, actieve mensen en voor mensen die actief zijn in de gezonde, biologische keuken. Je begrijpt, het klonk als muziek in mijn oren. 



De ultieme smaaktest
Ik mocht de smaaktest doen met de drie proteïne shakes uit het assortiment: Vanille-Aardbei, Cacao Carob en Red-Banana Baobab. En echt...zo verrassend lekker! Ik dronk ze op de fair met rijstmelk, maar met amandelmelk of sojamelk zijn ze nog romiger. Ik heb de Bananensmaak direct aangeschaft en ga de andere smaken online bestellen. Eiwit-missie geslaagd en blij naar huis!

Ook minpunten?
Ondanks dat ik superblij ben met dit nieuwe product, zijn er ook een paar minpunten. Tenminste voor mij. Zo bevatten de shakes minder proteïne dan bijvoorbeeld de Chocoshake van Garden of Life. Nu vind ik het niet zo'n straf om PUR YA! vaker te drinken, maar doordat ook de hoeveelheid koolhydraten hoger ligt, past dat niet altijd in mijn macro's voor die dag. Het puzzelen met de juiste verhouding voeding blijft dus nog even doorgaan. Maar wel fijn dat ik nu ook eens naar mijn shakes kan uitkijken :-) 

Meer informatie over deze en andere producten van PUR YA! vind je op purya.nl Hier kun je overigens ook online bestellen.
   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten