dinsdag 21 juli 2015

Spaghetti Bolognese veganstyle

Omdat ik benieuwd was naar de vegan producten van de Vegetarische Slager heb ik onderstaand recept vandaag geprobeerd. Goed gelukt, simpel, gezond en erg lekker! Buon appetito!


Ingredienten

Volkoren spaghetti (reken ca. 100 gr. p.p)
800 gram tomaten
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
1 rode peper
200 gr. rul gehakt van de Vegetarische Slager
Diverse (gedroogde) kruiden (oregano, tijm, basilicum)
Peper
Zout
Verse Basilicum
Plantaardige kookroom (bijv. Alpro Cuisine)

Recept
Voor het bereiden van de basissaus gebruik ik zelf de Soupmaker van Philips. Dit betekent dat ik de tomaten, ui, knoflook en peper fijn snijd en samen met de kruiden en een half kopje water in de soupmaker doe (voeg eventueel een blokje groentebouillon voor extra smaak). Programma 1 (voor gladde soepen). Niet in het bezit van het apparaat? Geen probleem. Gebruik dezelfde ingrediƫnten en pureer deze met bijvoorbeeld een staafmixer (en warm vervolgens op in een pan). Kook ondertussen de spaghetti (beet)gaar en bak het rul gehakt in een beetje olie. Voeg vervolgens de saus en het gehakt samen en schenk hier een beetje kookroom bij. Hiervan wordt de saus ook wat dikker. Nog een paar minuutjes laten pruttelen. Op het laatst kun je dan wat verse basilicum toevoegen voor wat extra smaak.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten